Big Data Hubs

Commit2Data

Big Data Hubs

Commit2Data

Big Data Hubs

Commit2Data

Big Data Hubs

Commit2Data

De Big Data Hubs zijn een pre-competitieve omgeving waar onderzoekers, MKB’ers en het grootbedrijf kort cyclisch samenwerken aan reële use-cases. De hubs zijn hét regionale loket waar in een veilige omgeving data gecontroleerd gedeeld en tot informatie omgezet kan worden voor uiteenlopende gebruikersgroepen. 

Download de informatieve flyer over de Big Data Hubs

De Big Data Hubs ontwikkelen in samenwerking met partijen uit de markt middelen, diensten en faciliteiten die via de hubs onderling uitgewisseld en gedeeld kunnen worden.  De hubs zullen vooralsnog op vier verschillende locaties in Nederland de deuren openen, toegespitst op de in de regio actieve industrie. 

Video: Eerste Big Data Hub gelanceerd in Amsterdam Innovation ArenA

De Big Data Hubs vormen een verbindende factor tussen wetenschap en het bedrijfsleven. Iedere hub heeft daarbij de taak om fieldlabs in de regio te ontsluiten of virtueel te koppelen. De hubs bieden een operationele omgeving voor onderzoek en (stress) testen. Hierdoor wordt versnippering voorkomen.

De eerste Big Data Hub heeft zijn deuren geopend in de metropoolregio Amsterdam. De kern wordt gevormd door de samenwerking tussen de Amsterdam Innovation ArenA en het Big Data Value Center. Hier wordt o.a. gewerkt aan een ‘Integrated Operations & Development Center’. De hub in de regio Amsterdam is specifiek gericht op de creatieve industrie, de dienstensector en het ICT- en Data-cluster.


Scale-up

Naast de hub in Metropoolregio Amsterdam zijn hubs gepland in de regio Den Haag/Rotterdam (Logistiek en Security), in de regio Noord-Nederland (Energie en Water) en in Noord-Brabant (Maakindustrie).

Door de koppeling met fieldlabs en de sterke economische sectoren in de regio kan er eenvoudig geschaald worden en ontstaat kritisch massa die voor valorisatie essentieel is. Dit wordt versterkt door het feit dat de hubs onderling feitelijk een nationale infrastructuur vormen. Middels de actieve ecosytemen worden resultaten snel verspreidt.

Power Pitches

Bij de lancering van de eerste Big Data Hub in de Amsterdam Innovation ArenA hielden 40 MKB'ers vanaf het podium een twee minuten durende Power Pitch over hun Big Data-toepassingen. Bekijk de presentaties hier terug (video).

Commit2Data

De Big Data Hubs zijn onderdeel van het nationale innovatieprogramma Commit2Data met als doel ondernemers en wetenschappers bij elkaar te brengen en hen in een publiek-private samenwerking nieuwe business modellen en –kansen met big data te laten ontdekken. De Big Data Hubs vormen een belangrijk onderdeel van de valorisatie activiteiten binnen Commit2Data.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Wester van TNO en het Big Data Value Center.

Download in de rechterbalk de Big Data Hubs features om te zien aan welke vereisten een hub dient te voldoen (PDF).

Downloads

Contact

Jan Wester
Principal strategist TNO, directeur BDVC

Top Tweet twitter

Ontmoet topexperts in Industry 4.0 en Smart Industry Solutions: schrijf u in voor het meet en matc…
RT : Ben of ken jij een , , met een innovatie die bijdraagt aan het veilig, leefba…
RT : Prima initiatief: Geen enkele scholier wil de verkeerde studie kiezen via
RT : Kansspelautoriteit: cryptomunt is geen kansspel
RT : We're launching a new Digital Education Action Plan: it will help people & schools in Europe to better adapt to life & work in t…
Voorzitter van de spreekt in de over de mogelijkheden van in de polde…
RT : Would you like to present your research at . submission of your abstract is possible now through
RT : NWO investeert 550 miljoen euro in onderzoek binnen de topsectoren
RT : De call is open! Scientist on the Job (SotJ) biedt jonge onderzoekers (PhD-studenten en postdocs) de mogelijkheid om voor een k…
RT : Drie nieuwe onderzoeken op het snijvlak van Big Data en Digital Humanities in relatie tot de creatieve industrie:
RT : Let's strengthen public safety with technology! Get on Track for the Hackathon and apply fo…
RT : Meerdere leden van ons zijn op zoek naar de juiste mensen om grote IT uitdagingen op te lossen! Echte gave IT vind je bij…
RT : 6 feb is het . In Nederland gebruiken we deze dag om een week lang aandacht te vragen voor
RT : Staatssecretaris is vanmiddag op uitnodiging van op bezoek bij MKB’ers in en om te…
RT : Taart! 13 januari bestond 20 jaar! Op naar een kansrijke en betrouwbare samenleving
RT : Nieuwjaarscadeautje: nieuwe versie van Internet.nl, nu met test op striktheid van anti-mailspoofing-standaarden en…
RT : Op bezoek bij innovatiedriver in Veldhoven om te praten over belang van meer bèta & techniek. Grote kansen jui…
René Penning de Vries van de Dutch Blockchain Coalition aan het woord over het belang van een verantwoorde landing…
Uitnodiging bijeenkomst innovatie door co-creatie over publiek-private samenwerking in de zorg.…
RT : De inschrijving voor de Koning Willem I prijs is nog even open. Innovatieve en duurzame bedrijven, groot en klein,…