We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden. U kunt meer te weten komen over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen.

Thema’s

Thema’s

Thema’s

Thema’s

Thema’s

Thema’s

deel artikel

Thema’s

Thema’s

deel artikel

Commit2Data heeft als doel om de komende jaren spannende en indrukwekkende ICT-oplossingen te ontwikkelen voor Big Data vraagstukken en dit toe te passen binnen een groeiend aantal Topsectoren. Van Energy en Life Sciences & Health tot Safety & Security.

De onderzoeksonderwerpen binnen Commit2Data zijn opgesplitst in actielijnen als Smart Industry en Energy Transition.

De taak van Commit2Data is om niet alleen antwoorden te vinden op specifieke vragen vanuit een bepaalde sector. De fundamentele principes moeten geïdentificeerd worden zodat deze over de volle breedte toepasbaar zijn, ook in andere sectoren. Een goed resultaat uit bijvoorbeeld de energiesector mag niet verborgen blijven als het ook veel potentie kan hebben voor andere sectoren. Dit resultaat wordt bereikt door wetenschap en bedrijfsleven samen te brengen zodat zij elkaar wederzijds kunnen inspireren en er meerwaarde ontstaat.

Bovenstaand een schematische weergaven van de thema's binnen Commit2Data. De horizontale thema's Data verwerking en Veilig & vetrouwd data delen doorkruisen de verticale thema's.

Downloads

Contact

Prof. Dr. Ir. Boudewijn R. Haverkort
LinkedIn
Prof. Dr. Ir. Boudewijn R. Haverkort
Voorzitter Commit2Data
+31 (0)53 489 38 99

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Big data

 • De thema’s

  Energie

  Zowel data als energie zijn hoofdingrediënten in alle sectoren, omdat alles wat binnen de samenleving wordt geproduceerd en geconsumeerd een directe link heeft met energie.

  Data Handling

  Commit2Data richt zich op de toepassingsmogelijkheden van big data en de nieuwe businessmodellen en –kansen die big data met zich mee brengen.

  Data Science voor veranderende data

  Het horizontale thema Data Science voor veranderende data stimuleert de samenwerking tussen kennisinstellingen en innovatieve bedrijven om te komen tot innovatie op het gebied van ICT en dan specifiek de doorsnijdende thema’s binnen Commit2Data, data handling en data analytics.

  Sport en Bewegen

  In 2016 is door een intensieve, voor Nederland unieke, samenwerking tussen hbo en wo de ‘Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen, van traplopen tot podium’ tot stand gekomen. Hoofdthema’s uit de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen zijn ‘Beter presteren’, ‘Een leven lang bewegen’ en ‘De waarde(n) van sport’.

  eScience

  eScience dicht het gat tussen enerzijds de behoefte aan methoden waarmee om gegaan kan worden met reken- en data-intensief aspecten in wetenschappelijke onderzoeksgebieden, en de mogelijkheden van state-of-the-art ICT aan de andere kant. 

  Gezondheid

  De mogelijkheden om op het gebied van gezondheid op grote schaal data van verschillende aard te verzamelen en te gebruiken zijn sterk toegenomen. Big Data & Gezondheid richt zich op het benutten van data van verschillende aard en uit verschillende bronnen om te komen tot de beste, op het individu toegesneden, leefstijladviezen, preventie, diagnostiek en behandeling.

  Smart Industry

  Het Nederlandse Smart Industry initiatief heeft als doel om het gebruik van bestaande, en de ontwikkeling van nieuwe, ICT binnen alle aspecten van de industrial value chain te stimuleren om zo te komen tot de ontwikkeling van slimme processen, diensten en producten.

  Top Tweet twitter

  Een krachtige, nieuwe impuls! Regionaal investeringsfonds mbo: 7 nieuwe toekenningen -
  RT : Save the date! 15 november is de 21e editie van het . Het verhaal van digitaal: beweging & verbinding. Mel…
  Morgen is het zover!
  Laatste kans! U heeft nog tot en met morgen om u aan te melden voor de werkbijeenkomst Big Data & Gezondheid. Lees…
  RT : Ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition heeft zojuist in Amsterdam de eerste nationale ond…
  TechBarometer 2018 : tekort technici schaadt concurrentiepositie Nederland. Lees hier meer:
  Nederlandse wetenschappers en het bedrijfsleven bundelen sinds 25 april in Amsterdam hun krachten op het gebied van…
  Philips-topman Hans de Jong: gebrek aan techneuten bedreigt welvaart -
  Aankondiging call Regional Energy Systems (ERA-Net RegSys). Lees hier meer: .
  RT : De One Conference - de jaarlijkse internationale cybersecurity conferentie - zal op 2 & 3 oktober plaatsvinden in Den Haa…
  RT : 850 malafide webwinkels offline gehaald
  Vacancy “Role and impact of FACT and FAIR principles in data sciences & society”. Look here for more information:…
  RT : . van over effect SIDN incentive-regeling op IPv6: “Het percentage .nl-domeinen met IPv6 is gestegen…
  RT : Veel interesse, zowel aan Duitse en Nederlandse kant, in samenwerking op Digitalisering en ICT-innovatie thematieken en…
  “At the Hannover Messe - Team ICT - explained to the Secretary-General of why German…
  RT : SG Maarten Camps sprak vandaag met startups, kennisinstellingen, high-tech organisaties en bestuurders over de kansen en…
  RT : Wij willen graag de toekomstige kennisbehoefte peilen bij organisaties die al ervaring hebben met blockchain. Vul (anoni…
  RT : Prof.Dr. E.J Sol shared the emergence of the 4th blockchain ! Cool stuff with a lot of new research ques…
  RT : Programma manager Ad Kroft legt op de aan secretaris-generaal Maarten Camps van uit wa…