Hannover Messe

KIA ICT

Hannover Messe

KIA ICT

Hannover Messe

KIA ICT

Hannover Messe

KIA ICT

De Hannover Messe is met 6500 internationale exposanten de grootste technologische industriebeurs ter wereld. Jaarlijks trekt de beurs circa 200.000 bezoekers uit 70 landen. De Nederlands industrie is met 140 exposanten ruim vertegenwoordigd. In drie verschillende hallen presenteren zij hoogstaande en innovatieve technologische oplossingen. Deze showcases laten zien dat Nederland hét land is met oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen wereldwijd.

De drijvende kracht achter de Nederlandse presentatie op de Hannover Messe is samenwerking. Veel Nederlandse innovaties zijn het resultaat van gezamenlijk onderzoek van technologische bedrijven en kennisinstellingen die tot de wereldtop behoren. Vaak zijn dit complete ketenoplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat onze Nederlandse technologische exellentie, kennis, ervaring, pragmatische aanpak en internationale samenwerking cruciaal zijn om deeloplossingen te vinden voor de complexe maatschappelijke uitdagingen waar alle landen mee te maken hebben: mobiliteit, duurzame energie, (cyber) security en klimaatverandering. De Nederlandse inbreng op de Hannover Messe kent vier domeinen: Research and Technology, Maakindustrie, Smart Industries and IT-solutions en de Startup missie.


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over dutch digital delta

 • Research and Technology

  Duitse netwerkpartners zien Nederlandse kennisinstellingen vaak als 'trusted partners' vanwege hun kennis en creatieve aanpak. Omdat het tijd kost om het vertrouwen te winnen en aan de hoge kenniseisen van Duitse partners in de hoogwaardige Duitse markt te voldoen, is de strategie een meerjarige benadering. Alleen dan kan samenwerking met onderzoeksinstellingen in Duitsland worden verstevigd.

  Maakindustrie

  De productiegroei van de Nederlandse maakindustrie is groter dan in veel andere Europese landen. Duitsland is al jaren de belangrijkste handels- en innovatiepartner van Nederland, vooral voor hoogwaardige technologische producten. De Nederlandse maakindustrie zoekt verbreding van haar afzetgebied, technologische partners, en arbeidskrachten. De Hannover Messe biedt een unieke portal tot de wereldmarkt.

  Smart Industry en IT-solutions

  Smart Industry en IT-solutions Hannover Messe betekent: exportkansen en samenwerkingsmogelijkheden voor Nederlandse data gedreven IT-oplossingen op het gebied van IoT, Cloud, Big Data, Cyber Security, Blockchain-technologie en Software Robotics en toepassingen in de specifieke Duitse sectoren Automotive, Healthcare, Agriculture, Infrastructure. Daarom presenteren Smart Industries, Team ICT en de topsector High Tech Systems & Materials zich gezamenlijk in hal 8.

  Startup missie

  Special envoy Constantijn van Oranje leidt de Nederlandse startup missie naar de Hannover Messe 2018. De startups in de missie vertegenwoordigen de beste deep tech oplossingen die het Nederlandse startup ecosystem te bieden heeft. Deze technologieën sluiten heel nauw aan bij de hoofdthema’s van de Hannover Messe: Robotica, e-Mobility en Energy Transition.

  Nieuwsberichten

  Actieplan

  Holland High Tech – Hannover Messe 2018

  A Smart Future, dankzij Nederlandse ‘open innovatie’ en samenwerking. Samenwerking voor innovatie is de drijvende kracht achter de Nederlandse presentatie op de Hannover Messe 2018 (23-27 april 2018). Veel Nederlandse innovaties zijn het resultaat van gezamenlijk onderzoek van technologische bedrijven en kennisinstellingen, die in hun marktsegmenten tot de wereldtop behoren.

  Lees meer
  Lees Meer
  Actieplan

  Economische missie IoT & Big Data naar Duitsland

  Bent u actief in de ICT sector en zoekt u aansluiting op de Duitse markt? U kunt zich nu inschrijven voor een economische missie naar Dresden en Berlijn van 26 tot en met 28 maart.

  Lees meer

  Top Tweet twitter

  De digitale zorgconsument heeft de touwtjes in handen. lanceert het boek "Online marketing in de zorg', waa…
  RT : Inspiring meeting with and many others sharing insights on
  RT : Great Benelux Blockchain cooperation! We just signed a memorandum with and to share knowledge about…
  RT : Interesting topics and use cases. European Social Security Number, Digital Diplomas. Many proj…
  RT : of shares progress and challenges re blockchain for mortgage applications through self sover…
  RT : Blockchain as a helpful tool for recognition of diplomas and qualifications to enable free movement of workers.
  RT : Lead of the Legal Expert Group highlights findings of the Smart Contract Group. https://t…
  RT : Packed room discussing with representatives from BeNeLux and UK
  RT : At 7-6 the innovation conference will be held at our office in Utrecht, it's gonna be awesome! https://t…
  RT : Want to be part of the biggest blockchain hackathon in the world, but not as a participant? Join our crew for the week…
  RT : Coördinator zit debat en onderwijs voor.
  RT : Celebrating professor Human Computer Interaction
  RT : In een uniek Develop Camp werden developers van ABN AMRO door opgeleid in het gebruik van
  RT : Op de hoogte blijven van actuele, juridische ontwikkelingen op het gebied van ? Via deze
  Kickoff kwalificatiedossiers ICT bij : onderwijs en bedrijfsleven in overleg over aansluiting opleiding…
  Vrz sectorkamer ICT en coördinator HCA ICT opent kickoff onderhoud kwalificatiedossiers: ‘te onbeken…
  RT : Implementatieagenda transformaties voor bedrijven en brede roadmap gepresenteerd. Beschrijft ,…
  RT : Connect & Create: we heten twee nieuwe kernpartners welkom, en . Beide organisaties brengen…
  Bent u actief in en wilt u zaken doen op de Duitse markt? organiseert 26 t/m 28 maart een econo…