We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden. U kunt meer te weten komen over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen.

ICT-professionals

ICT-professionals

ICT-professionals

deel artikel

ICT-professionals

deel artikel

600 Nederlandse scholieren bezoeken Hannover Messe

Science Festival op Campus van Universiteit Twente en bezoek Hannover Messe moet havo- en vwo-scholieren inspireren voor keuze tot een bèta-technische vervolgopleiding

Op 23 en 24 april nemen 300 scholieren uit Nederland deel aan een onvergetelijke en inspirerende schoolreis. Acht Nederlandse universiteiten en hogescholen organiseren een unieke tweedaagse schoolreis ‘Hannover Messe Challenge 2018’ voor leerlingen van 4 havo en 5 vwo. Om de reistijd – vanuit de Randstad – te verkorten, verzamelen de leerlingen zich alvast een dag ervoor op de campus van de Universiteit Twente voor een Science Festival. Op het programma staan: een lezing van RUG-Nobelprijswinnaar Ben Feringa, lezingen van topwetenschappers en demonstraties en workshops over wetenschap en technologie. De avond krijgt een sportief-cultureel tintje. De leerlingen blijven slapen op de campus van de UT zodat ze de volgende dag vroeg kunnen vertrekken naar Hannover.


“Na twee succesvolle edities vanuit Oost-Nederland waarbij een deel van de bèta-steunpunten een beursbezoek voor ruim 300 leerlingen mogelijk heeft gemaakt, schalen we dit jaar op naar alle bèta-steunpunten van Nederland”, zegt Pieter Boerman, directeur Pre-U van de Universiteit Twente. “Het bezoek aan de Hannover Messe wordt hooggewaardeerd door de leerlingen en hun begeleiders. We mogen trots zijn op de samenwerking binnen de VO-HO netwerken. Ik hoop dat een groot deel van de leerlingen deze dagen geïnspireerd en geïnteresseerd raakt voor een bèta-technische studie op een hogeschool of universiteit”, vervolgt Boerman. 

“In de wereld van nu hangt innovatief vermogen direct samen met economische groei. Een gebrek aan ICT’ers beperkt dat innovatief vermogen”, benadrukt René Penning de Vries, boegbeeld Team ICT. Als panellid zal hij met de leerlingen in gesprek treden over de kansen die een loopbaan als ICT’er biedt.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van ondernemersorganisatie FME en duo-voorzitter SBB: “Tot 2030 hebben we 120.000 mensen in onze sector keihard nodig. Het tekort aan technici is een acute bedreiging voor onze economie. Ik vind het geweldig om juist hier op de Hannover Messe samen met 600 scholieren de discussie aan te gaan over techniek en de bijdrage die zij met een keuze voor techniek ook kunnen leveren aan maatschappelijke uitdagingen. Ik hoop dat zij geïnspireerd raken en straks ook zullen kiezen voor een technische studie.” 


Inspireren voor techniek 

De organisatoren van de Hannover Challenge 2018 willen met ‘deze grootste schoolreis van de wereld’ de leerlingen inspireren voor een technische opleiding en – na afronding daarvan – een baan in de techniek. Het percentage leerlingen dat in Nederland een studie kiest in de béta-technische hoek is nog steeds niet voldoende om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogopgeleide technici in Nederland. Niet alleen in de high tech industrie maar ook in sectoren als de gezondheidszorg, bouw en logistiek.    

Geef IT Door  

Elk van deze beroepenvelden kent een grote behoefte aan goedopgeleide ICT’ers. Te weinig scholieren kiezen nu voor een opleiding en een carrière in de ICT. Het bezoek van de leerlingen aan de Hannover Messe sluit dan ook goed aan op het doel van Geef It Door om zo veel mogelijk leerlingen te informeren en enthousiast te maken voor een loopbaan als ICT'er. Scholen en professionals kunnen zich op de Geef IT Door website aanmelden om in Nederland een les te plannen.

Hannover Messe

Op dinsdag 24 april vertrekken er een tiental bussen naar Hannover. Op de beurs volgen de scholieren een paneldiscussie over het thema ‘Startups’ met Prins Constantijn, Ineke Dezentjé (FME-voorzitter, topsector HTSM), Anouschka Versleijen (Robovalley, namens 4TU), René Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) en prof. Dave Blank (UTwente).  Op de Hannover Messe staan ruim 6.000 interessante bedrijven uit 70 landen. Het is een inspirerende plek om rond te kijken. Voor leerlingen bij uitstek de kans om zich te oriënteren op hun toekomst.

 

 

 

24 april 2018

    Nieuwsbrief

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over dutch digital delta

Top Tweet twitter

RT : Fieldlabs & Friends is geopend! Een goed begin van deze inspirerende dag door Peter Verkoulen en Keynote
RT : Session on ‘DANE for securing mail transport’ with * from * from *
Aan alle mkb bedrijven: er zijn nog enkele plekken vrij voor de bijeenkomst "Introductie Big Data voor mkb bedrijve…
Over innovatie in de regio gesproken. Staatssecreataris ontving uit handen van een publicatie…
RT : Check your Challenges! 20 september organiseren we een Fieldlabs & Friends dag in Heerlen . Een mi…
RT : Nieuwsbrief : bekijk nieuwe sessies Digivaardig in de Zorg, 5G en het toekomstig straatbeeld, API manifest…
RT : Check your Challenges! 20 september organiseren we een Fieldlabs & Friends dag in Heerlen . Een mi…
RT : Zijne Majesteit de Koning gaat vanmiddag de eerste officiële nationale opening van het -jaar verrichten. Minister
Wij doen ook mee aan de op 4 oktober! Ontmoet ons en 200 andere innovaties op het RDM terrein in Rotterd…
RT : Save the date! Op de Digital Society Conference gaan NL universiteiten samen met kennisorganisaties, bedrijfsleven & overheid a…
Werkzaam in het en interesse in de mogelijkheden van in uw bedrijfsvoering? Bezoek de introductie big…
Oproep Lid Cyber Security Raad : studentenstop voor en aanverwante studies moet voorkomen worden…
Commit2Data organiseert op 15 nov. een introductie in Big Data en onderzoek voor MKB bedrijven. Lees hier meer:
RT : Meld je werk aan voor de Icarus Award 2018
RT : contribuants and were consulted in the creation of 'Dissecting the Blockcha…
Stormloop op studies : moeten universiteiten optrekken met bedrijfsleven in een gezamelijk a…
Sociale innovatie, creatieve industrie en : Het advies ‘Vanzelfsprekend Duurzaam’ van de…
RT : De Dutch Blockchain Coalition bouwt aan een veilige en betrouwbare digitale blockchain infrastructuur. Onderstaande inve…
Bij verandering door denkt men vaak aan toekomstige . Maar verandering door digitaliserin…